Zoeken

Soraya Sahli veroordeeld voor dood baby

18 september 2024 - 06:00 - Wereld

©

Soraya Sahli, 31 jaar oud, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf door de rechtbank van assisen in Brussel wegens de dood van haar twee maanden oude baby in februari 2019, door nalatigheid zonder de intentie om de dood te veroorzaken.

Het vonnis werd maandagavond rond 20.45 uur uitgesproken. Sahli kreeg de maximale straf voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan voorzichtigheid, terwijl haar verdediging een voorwaardelijke straf had gevraagd.

Lees ook: Influencer Soraya Sahli staat terecht voor dood van haar baby

In het openbare vonnis merkten de twaalf juryleden en drie rechters van de rechtbank van assisen van Brussel op dat de feiten waarvoor de 31-jarige vrouw schuldig bevonden werd, van "zeer ernstige aard" waren. "Door haar fout heeft ze rechtstreeks de dood van haar kind veroorzaakt," argumenteerden ze. "Ze heeft een jong kind verwaarloosd door het onbeheerd achter te laten op een bed." Op basis van het onderzoek, inclusief de analyse van camerabeelden, constateerden ze een "duidelijk gebrek aan aandacht" van de moeder voor haar baby.

De gebeurtenissen waarvoor de vrouw van 31 jaar wordt beschuldigd, vonden plaats in de nacht van 18 op 19 februari 2019. Ze verbleef in een hotel in Sint-Gillis met haar twee jongste dochters, M., drie jaar oud, en Lydia, twee maanden oud, nadat ze kort daarvoor was gescheiden van haar man en vader van haar zes kinderen. Ze leek onder druk te staan vanwege een conflict met haar ouders en zussen, evenals financiële problemen.

Lees ook: Drama in Tanger: vrouw probeert baby in ravijn te gooien

Volgens haar verklaring had ze haar baby "vastgezet" tussen twee kussens op het bed voordat ze ging douchen. Bij haar terugkeer zat M. op een van deze kussens. Lydia, die eronder lag, kon niet meer ademen. Soraya ging onmiddellijk naar de receptie van het hotel, waar de receptionist de hulpdiensten belde. Lydia stierf uiteindelijk op 26 februari 2019 in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Huderf) in Laeken als gevolg van verstikking door ademhalingsproblemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team