Zoeken

Baby overlijdt door gebrek aan artsen in Driouch

22 augustus 2024 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse mensenrechtenorganisatie AMDH roept het ministerie van Gezondheid op om een diepgaand onderzoek in te stellen naar het overlijden van een zeven maanden oude baby. Het kind zou zijn overleden omdat er geen arts beschikbaar was in het provinciaal ziekenhuis van Driouch.

De baby, wiens familie in België woont, werd met hoge koorts en ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de mensenrechtenorganisatie kreeg het kind echter geen behandeling omdat er geen arts aanwezig was. De baby overleed onderweg naar een privékliniek in Nador. De AMDH vindt dat het ziekenhuis verantwoordelijk is voor het niet verlenen van hulp aan het kind. Ze beschouwen het incident als ernstige nalatigheid en eisen een onderzoek om herhaling te voorkomen.

Lees ook: Dood kind door ontbreken ambulance in Marokko: burgemeester veroordeeld

Het incident, dat plaatsvond op de Nationale Dag van de Immigrant, toont volgens de AMDH de problemen waar Marokkanen die in het buitenland wonen tegenaan lopen als ze in de zomer terugkeren naar hun thuisland. Het werpt ook een kritisch licht op de beloftes van de overheid om voor deze groep burgers te zorgen.

De AMDH dringt er bij het ministerie op aan om de volledige verantwoordelijkheid te nemen en een grondig onderzoek in te stellen naar dit pijnlijke incident. Ze willen dat de waarheid aan het licht komt, de verantwoordelijken worden aangewezen en er maatregelen worden genomen om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: Nieuwe teleurstelling voor Marokkaanse voetbalsters op WK-U20

Daarnaast herhaalt de AMDH haar oproep aan het ministerie om de gezondheidszorg in de provincie te verbeteren, onder andere door de diensten van het lokale ziekenhuis in Midar uit te breiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team