Zoeken

Spanje bezorgd: Marokko kan WK-finale 2030 ’stelen’

24 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Spanje is in paniek over de mogelijkheid dat de FIFA het toekomstige Hassan II-stadion in Marokko zal kiezen voor de finale van het WK 2030. De Spaanse stadions Santiago Bernabéu en Camp Nou lijken daardoor uitgeschakeld.

Verwacht wordt dat de finale van het WK 2030 zal plaatsvinden in het toekomstige Hassan II-stadion, dat gebouwd zal worden in Benslimane en een recordcapaciteit van 115.000 toeschouwers zal hebben. De aantrekkingskracht van dit grote stadion in Casablanca baart de Spaanse media zorgen. Zij vrezen dat Marokko de organisatie van de finale van Spanje zal ’stelen’. Ze zien Marokko als de belangrijkste concurrent voor de finale van het WK. Dit nieuwe stadion wordt gezien als een grote troef voor Marokko en vormt een serieuze bedreiging voor de kansen van de legendarische Spaanse stadions, Santiago Bernabéu en Camp Nou, om de finale van het toernooi in 2030 te organiseren, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko en Spanje botsen over finale WK 2030

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), prees het toekomstige stadion tijdens een vergadering in juli in Casablanca over de voorbereidingen voor het WK, voorgezeten door de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit. "Het grote stadion dat in Benslimane zal worden gebouwd, met een capaciteit van 115.000 plaatsen, zal in alle opzichten uitzonderlijk zijn. Het zal het grootste en beste voetbalmonument ter wereld zijn en zal bijdragen aan de uitstraling van het culturele erfgoed waar het koninkrijk rijk aan is," aldus Lekjaa. Het nieuwe stadion zal worden gebouwd op een terrein van ongeveer 100 hectare en zal vijf verdiepingen, 32 trappen en hangende tuinen op 28 meter hoogte bevatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team