Zoeken

WK-finale 2030: Marokko verliest strijd van Spanje

27 juni 2024 - 20:30 - Sport

©

De finale van het WK 2030 wordt mogelijk niet in Marokko gespeeld, maar in Spanje. De FIFA is in gesprek met Real Madrid om de finale van het toernooi te laten plaatsvinden in het Santiago Bernabéu stadion in Madrid.

Dit zou betekenen dat Marokko, dat samen met Spanje en Portugal het WK 2030 organiseert, de finale misloopt. De FIFA zou de finale graag in het gloednieuwe Grote stadion van Casablanca willen laten spelen, dat momenteel in aanbouw is in Benslimane. Maar het Bernabéu zou ook een aantrekkelijke optie zijn met zijn grote capaciteit en rijke voetbalhistorie.

Lees ook: Marokko en Spanje botsen over finale WK 2030

De gesprekken tussen de FIFA en Real Madrid bevinden zich nog in een vroeg stadium. Er zijn nog een aantal uitdagingen die moeten worden overwonnen, zoals de beschikbaarheid van het stadion tijdens het toernooi. Real Madrid zou namelijk een aanzienlijke hoeveelheid inkomsten mislopen als het Bernabéu gedurende drie maanden niet beschikbaar is voor clubwedstrijden.

Lees ook: Spanje vreest finale WK 2030 te verliezen aan Marokko

De FIFA heeft nog niet officieel gereageerd op de berichten over een mogelijke finale in Spanje. De bond kampt momenteel ook met andere problemen, zoals de corruptieschandaal bij de Spaanse voetbalbond. Dit zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor het WK-kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team