Zoeken

Spectaculaire ontsnapping Marokkanen op luchthaven Madrid

10 oktober 2024 - 17:10 - Wereld

©

Voor de tweede keer in minder dan een week tijd zijn er mensen ontsnapt uit de luchthaven van Madrid-Barajas. Nadat vorige week vier Marokkaanse asielzoekers verdwenen, zijn er maandagochtend opnieuw drie Marokkanen ontsnapt, ondanks de bewaking door de Spaanse politie. Deze situatie roept vragen op over de veiligheid op de luchthaven.

Van de zes Marokkanen die probeerden te ontsnappen, werden er drie onderschept door de politie, meldt politievakbond JUPOL. De autoriteiten zijn een zoektocht gestart naar de drie voortvluchtigen.

Lees ook: Marokkanen ontsnappen via plafond van luchthaven Madrid

JUPOL roept de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken op om snel maatregelen te nemen en de beveiliging van de wachtruimtes voor asielzoekers op de luchthaven te verbeteren. De drie Marokkanen zijn via hetzelfde gat in het plafond ontsnapt als de vier van vorige week.

Lees ook: Operatie Brooklyn: hoe 24 Marokkanen een vliegtuig kaapten (video)

Het gaat om een "zwakke plek in de faciliteit die niet is gerepareerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, noch door AENA, de eigenaar van de luchthaven", aldus JUPOL, die na de ontsnapping van vorige week al opriep tot reparatie. In januari van dit jaar wisten bijna dertig asielzoekers uit de Maghreb te ontsnappen uit dezelfde luchthaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team