Zoeken

Stad Casablanca veroordeeld

6 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

Een vrouw die eind 2023 werd aangevallen door zwerfhonden in Casablanca heeft met succes een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente. De rechter heeft de stad veroordeeld tot een schadevergoeding van 50.000 dirham voor de geleden lichamelijke en psychische schade.

De vrouw was op weg naar haar werk in de wijk Lissasfa toen ze werd aangevallen door een groep zwerfhonden. Een bewaker kon haar ternauwernood redden. Ze liep verwondingen op aan haar enkel, knie en hand, waarvoor ze in het ziekenhuis behandeld moest worden. Haar advocaat diende een klacht in tegen de gemeente Casablanca, de regionale overheid en het lokale ontwikkelingsbedrijf.

Lees ook: Vrouw klaagt Casablanca aan na aanval door zwerfhonden

In de aanklacht stelde de advocaat dat de gemeente verantwoordelijk was voor het incident. Hij hekelde het gebrek aan actie om de overlast van zwerfhonden, die een gevaar vormen voor de inwoners, aan te pakken. Volgens de advocaat is de gemeente wettelijk verplicht om de openbare veiligheid te garanderen. Hij wees er ook op dat de gemeente een budget van 20 miljoen dirham per jaar beschikbaar stelt aan het bedrijf Casa Environnement voor de bestrijding van zwerfhonden.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak vrouw aangevallen door zwerfhonden in Casablanca

De rechter oordeelde dat de gemeente nalatig is geweest in haar plicht om de burgers te beschermen en kende de vrouw een schadevergoeding van 50.000 dirham toe. Oorspronkelijk eiste de vrouw 100.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team