Zoeken

Stadion Al Hoceima zet Marokko op kaart als sportbestemming

25 juli 2024 - 18:50 - Sport

©

Marokko zet grote stappen in de ontwikkeling van zijn sportinfrastructuur, met het oog op het organiseren van grote sportevenementen zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030. Het nieuwe stadion in Al Hoceima is een belangrijk onderdeel van deze strategie.

Met een capaciteit van 35.000 toeschouwers voldoet het stadion aan de FIFA-normen en is het geschikt voor internationale wedstrijden. Het complex beschikt over een hoofdveld voor wedstrijden en een tweede veld voor trainingen.

Lees ook: Grote stadion Al Hoceima mag WK-wedstrijden hosten

Volgens Yassine El Yattioui, expert in sportdiplomatie, past de bouw van dit stadion in een ambitieuze strategie om van Marokko een sportcentrum te maken in Afrika en op wereldniveau. "De infrastructuur is een fundamentele pijler van sportieve ontwikkeling. Het grote stadion van Al Hoceima is een belangrijke stap voorwaarts op dit gebied", aldus El Yattioui.

Het stadion zal niet alleen de sport stimuleren, maar ook de lokale economie een impuls geven door bezoekers aan te trekken en banen te creëren. Bovendien zal het organiseren van evenementen zoals de Afrika Cup 2025 de vooruitgang van Marokko op het gebied van infrastructuur en organisatie aantonen.

Lees ook: Grote stadion Al Hoceima bijna af

Het uiteindelijke doel van Marokko is het organiseren van het WK voetbal in 2030, samen met Spanje en Portugal. Deze ambitie vereist zorgvuldige voorbereiding en aanzienlijke investeringen. Het koninkrijk heeft verschillende troeven: een strategische geografische ligging, moderne infrastructuur en ervaring met het organiseren van sportevenementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team