Zoeken

Strengere regels voor elektrische steps in Marokko

24 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko gaat de regels voor elektrische steps en elektrische fietsen aanscherpen. Dit heeft Mohamed Abdeljalil, de minister van Transport en Logistiek, bekendgemaakt.

Er zijn twee wetsvoorstellen in de maak die de huidige regelgeving moeten aanpassen aan de opkomst van deze nieuwe vervoersmiddelen op de openbare weg. De voorstellen definiëren onder andere wat precies wordt verstaan onder een ’gemotoriseerd persoonlijk vervoermiddel’ en een ’elektrische fiets met trapondersteuning’.

Lees ook: Marokko wil regels voor e-steps

Daarnaast worden in de wetsvoorstellen de technische eisen voor deze voertuigen vastgelegd, evenals de verkeersregels waaraan ze moeten voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met de veiligheid van zowel de gebruikers als andere weggebruikers. Zo wordt het dragen van een helm verplicht en komt er een maximumsnelheid.

Lees ook: Overlast en gevaar door motorbakfietsen in Marrakech

Lokale autoriteiten zijn al begonnen met het handhaven van de regels. Er worden elektrische steps in beslag genomen die niet aan de veiligheidseisen voldoen, bijvoorbeeld omdat ze te hard gaan of omdat de bestuurder geen helm draagt. Het doel is om gebruikers bewust te maken van de veiligheidsregels en zo het aantal ongelukken te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team