Zoeken

Strengere regels voor Schengenvisa in Marokko

19 september 2024 - 06:00 - Marokko

©

Vanaf 18 september 2024 kunnen aanvragers van een Frans visum in Marokko een afspraak maken via een videogesprek met het visumcentrum in Rabat, meldt TLScontact. Deze nieuwe maatregel is bedoeld om fraude tegen te gaan.

Het nieuwe systeem is van toepassing op Schengenvisa voor familiebezoek, toerisme, privébezoeken, wetenschappelijk onderzoek, zakenreizen, stages, culturele, artistieke, wetenschappelijke of sportieve evenementen, eenmalige opdrachten, of voor werknemers in dienst van een buitenlander of een Fransman.

Lees ook: Marokko: visa voor Frankrijk verkocht voor €10.000

Om een visumafspraak te krijgen, moeten aanvragers eerst een aanvraagformulier invullen op de website France-Visas en zich vervolgens registreren op de website van TLScontact. Ze ontvangen dan een melding dat hun aanvraag is ontvangen.

Vervolgens neemt het callcenter van TLScontact via een videogesprek contact op met de aanvrager om zijn of haar identiteit te verifiëren. Tijdens dit gesprek moet de aanvrager zijn of haar paspoort tonen. Daarna ontvangt de aanvrager een e-mail met de uitslag van de procedure en de datum van de afspraak, afhankelijk van de beschikbaarheid. De kosten worden ter plaatse betaald op de dag van de afspraak.

Lees ook: Spaans consulaat in Tanger ontdekt grootschalige visumfraude

De aanvraag blijft 45 dagen geldig vanaf de bevestiging via het videogesprek. Als de aanvrager binnen deze termijn geen afspraak krijgt, moet hij of zij zich opnieuw registreren. Volgens TLScontact is dit nieuwe systeem bedoeld om fraude met visa te beperken, die wordt veroorzaakt door netwerken van tussenpersonen die afspraken verkopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team