Zoeken

Marokkanen hekelen visumchaos in Tanger

26 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Marokkanen die een visum voor Spanje willen aanvragen, uiten hun frustratie over het bedrijf BLS, dat verantwoordelijk is voor de aanvraagprocedure in Tanger. Ze klagen over lange wachttijden en gebrek aan communicatie, wat leidt tot financiële problemen en gemiste kansen.

Ondanks dat ze hun aanvragen volgens de regels hebben ingediend, wachten veel mensen al meer dan 60 dagen op een reactie. Dit is in strijd met de wettelijke termijn zoals vermeld op de officiële website voor visumaanvragen.

Lees ook: Schengenvisum: Marokkanen afgeperst

Het vertraagde proces leidt tot woede en onbegrip onder de aanvragers. Velen zien zich gedwongen om reizen uit te stellen of te annuleren, en lopen zo kansen mis op werk of studie in Spanje. Ze eisen een verklaring van de betrokken autoriteiten en snellere afhandeling van hun aanvragen. Sommigen pleiten zelfs voor financiële compensatie voor de geleden schade.

Lees ook: Marokkanen in de knel door Schengenvisum-chaos

Lokale activisten waarschuwen dat deze situatie het vertrouwen in het visumproces ondermijnt en de relatie tussen Marokko en Spanje kan schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team