Zoeken

Tajine met aardappelen en wortelen

Tajine met aardappelen en wortelen
Ingrediënten

 500g lamsvlees
 500g aardappelen
 4 wortelen
 Groene olijven
 2 tomaten
 1 ajuin
 2 teentjes knoflook
 Olijfolie
 Komijn
 Paprikapoeder
 Peterselie
 Zout
 Peper
 Gemberpoeder

Doe de olijfolie, het vlees en de fijngesneden ajuin in een snelkookpan. Pel, ontzaad en snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan het vlees.

Laat een paar minuten bakken en voeg zout, peper, gemberpoeder en de fijngesneden knoflook. Bedek met water en laat 30 minuten afgedekt koken.

Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grote stukken. Voeg de groenten toe aan het vlees samen met komijn, paprikapoeder en gehakte peterselie. Laat nog 15 minuten koken.

Voeg aan het einde van de kooktijd de olijven toe en laat sudderen tot de saus dik wordt.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team