Zoeken

Tanger favoriete bestemming Marokkaanse diaspora deze zomer (video)

13 augustus 2024 - 12:10 - Marokko

©

Tanger blijft ook deze zomer weer een populaire bestemming voor Marokkanen die in het buitenland wonen. Ze uiten hun liefde voor de stad in lovende woorden.

"Ik was betoverd door de verborgen schatten van de oude medina, en vooral onder de indruk van de prachtige architectuur, de onberispelijke netheid en de warme ontvangst van de bewoners. We hebben ook drie musea bezocht, die elk een deel van de rijke en gevarieerde geschiedenis van deze prachtige stad vertellen", vertelt Naïma, een Marokkaanse uit Parijs die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in Tanger.

Lees ook: Dure bolides domineren straatbeeld in Tanger

Saïf Eddine, een andere Marokkaan uit Frankrijk, geniet ook van zijn vakantie in Tanger. "We kozen Tanger als bestemming voor onze familievakantie en het was een openbaring. De unieke architectuur van de stad, met zijn vele facetten, heeft vooral indruk op me gemaakt. Ik was ook gecharmeerd door de kosmopolitische sfeer van Tanger, de heerlijke gastronomie en de vriendelijkheid van de inwoners, waardoor ons verblijf onvergetelijk was", getuigt hij.

Sommige Marokkanen uit het buitenland zijn zo betoverd door Tanger dat ze zelfs overwegen om er te gaan wonen. Rachida, een Marokkaanse uit Frankrijk die met haar familie op vakantie is in de stad, zegt: "De schoonheid van de stad heeft ons allemaal betoverd. Het idee om me hier ooit te vestigen begint in mijn hoofd te spelen, zo verbonden voel ik me met deze plek."

Lees ook: Ontoegankelijke straten Tanger drukken vakantievreugde

Lina, een andere Marokkaanse uit Frankrijk, is ook onder de indruk van Tanger, die ze beschouwt als "een van de mooiste steden van Marokko". "Wat het uniek maakt, is de perfecte harmonie tussen zee en bergen. De mensen zijn ongelooflijk gastvrij en er zijn talloze fascinerende plekken om te ontdekken, waardoor elk bezoek hier bijzonder is", bevestigt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team