Zoeken

Tanger: toerisme in opmars na valse start

7 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

De toeristische sector in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima probeert de opgelopen vertraging in te halen. Door het verschuiven van de examendata en het Offerfeest kwam het toeristenseizoen later op gang, maar er is hoop op een succesvolle augustusmaand.

"Normaal gesproken begint het zomerseizoen tussen 15 en 20 juli en duurt het tot eind augustus, maar dit jaar zijn we laat begonnen", aldus Rkia Alaoui, voorzitter van de regionale raad voor toerisme van Tanger-Tetouan-Al Hoceima. "De meeste hotels hebben deze vertraging in de laatste week van juli wel kunnen compenseren." Alaoui is ervan overtuigd dat augustus veelbelovend zal zijn.

Lees ook: Noord-Marokko: toeristen blijven weg deze zomer

"Augustus brengt goed nieuws, want de regio verwacht een grote toestroom van vakantiegangers van verschillende categorieën, waaronder buitenlandse toeristen, binnenlandse toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen", voegde ze eraan toe. Er zijn echter nog wel uitdagingen, zoals de stijgende prijzen in restaurants, cafés en winkels, en de grote problemen met de bereikbaarheid van Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team