Zoeken

Tetouan maakt zich klaar voor ceremonie van trouw aan Koning Mohammed VI

22 juli 2024 - 23:50 - Marokko

©

De ceremonie van trouw aan de Koning, voorafgaand aan de jaarlijkse viering van het Feest van de Troon, zal dit jaar plaatsvinden in Tetouan. De autoriteiten van de stad zijn druk bezig met de voorbereidingen om Marokkaanse en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders een warm welkom te bieden.

Een groot terrein nabij het hoofdkantoor van de wilaya in Tetouan wordt momenteel ingericht om de ceremonie te huisvesten. Verwacht worden onder andere ministers, gouverneurs, wali’s, parlementsleden, gemeentevoorzitters, evenals diverse civiele en militaire verantwoordelijken en tientallen buitenlandse delegaties.

Lees ook: Koning Mohammed VI verrast Tanger

Tijdens deze ceremonie zullen de minister van Binnenlandse Zaken, vergezeld door wali’s en gouverneurs van de regio’s, prefecturen en provincies van het koninkrijk, en van de centrale administratie van het ministerie, samen met verschillende vertegenwoordigers van de regio’s en provincies, trouw zweren aan Koning Mohammed VI. De ceremonie wordt traditioneel afgesloten met vijf kanonschoten.

Lees ook: Nieuwe beelden van Koning Mohammed VI in Noord-Marokko

Koning Mohammed VI geniet momenteel van een vakantie in zijn paleis in M’diq, nabij Tetouan. Het is de verwachting dat hij zijn toespraak ter gelegenheid van het Feest van de Troon op dinsdag 30 juli vanuit deze stad zal uitspreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team