Zoeken

Tetouan in opstand tegen openbaar vervoer

6 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

De inwoners van Tetouan en omstreken blijven kritiek uiten op de slechte kwaliteit van het openbaar vervoer, ondanks de verandering van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de sector.

Met een vloot bussen in slechte staat kan ’Isaal Al-Madina’, dat al bijna een jaar verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in Tetouan, de verwachtingen van de inwoners niet waarmaken. De bussen van het bedrijf vallen regelmatig in panne, wat een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het vervoer en de passagiers treft, die hun bestemming met veel vertraging bereiken.

Lees ook: Drama nipt voorkomen: bus brandt volledig uit in Tetouan

De gebruikers van het openbaar vervoer in Tetouan hoopten op een verbetering van de situatie na de wisseling van bedrijf, maar ze worden geconfronteerd met dezelfde problemen. Ze uiten hun woede over deze situatie en vragen de bevoegde autoriteiten om snel een oplossing te vinden voor deze situatie die hun dagelijks leven beïnvloedt.

Volgens lokale bronnen heeft het geselecteerde bedrijf niet veel ervaring met het beheer van openbaar vervoer, wat de chaos in de sector verklaart. "Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van het openbaar vervoer heeft niet veel ervaring, wat zich weerspiegelt in de diensten die de inwoners van Tetouan niet tevreden stellen", bevestigt een verantwoordelijke van een vereniging aan Ashkayn.

Lees ook: Vervoerscrisis Tetouan: nieuw beheer voor stadsbussen

Deze laatste is van mening dat "de bussen die door het bedrijf worden gebruikt niet geschikt zijn voor de smalle straten van Tetouan" en dat het "beter zou zijn geweest om minibussen te gebruiken". Hij betreurde ook de vervallen staat van de bussen die geen ramen hebben, waardoor ze in de zomer mobiele ovens worden met brandgevaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team