Zoeken

Tien doden door versneden alcohol in Kenitra

5 juni 2024 - 15:00 - Sport

©

Tien mensen zijn om het leven gekomen en zestig anderen bevinden zich in het ziekenhuis na het consumeren van versneden alcohol in Sidi Allal Tazi, in de provincie Kenitra in Marokko.

De slachtoffers, van wie de identiteit niet is vrijgegeven, kochten de alcohol op een illegale markt in de stad. Na consumptie kregen ze allen ernstige gezondheidsproblemen. Tien van hen overleden kort na de versneden alcohol te hebben gedronken, terwijl de zestig anderen naar het provinciaal ziekenhuis van Kenitra werden gebracht.

Lees ook: Twintig doden na drinken versneden alcohol in Marokko

De Koninklijke Gendarmerie heeft een onderzoek geopend naar de zaak. Twee verdachten, van 41 en 21 jaar oud, zijn gearresteerd. De verdachten, die zelf ook van de versneden alcohol hebben gedronken, liggen onder toezicht in het ziekenhuis. Ze zullen worden ondervraagd en vervolgd voor hun vermeende betrokkenheid bij de productie en verkoop van de illegale drank.

Lees ook: Arrestaties in Agadir wegens handel in vervalste alcohol

Het onderzoek, onder toezicht van het openbaar ministerie, is nog gaande. De autoriteiten trachten alle betrokkenen bij deze tragische gebeurtenis op te sporen en voor het gerecht te brengen. Er zal ook een autopsie worden uitgevoerd op de slachtoffers om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team