Zoeken

Tientallen arrestaties na online oproep in Tanger en Tetouan

13 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

In Tanger en Tetouan heeft de politie tussen 9 en 11 september 60 mensen opgepakt, waaronder minderjarigen, vanwege het verspreiden van online berichten die aanzetten tot illegale immigratie.

De arrestaties zijn het resultaat van een grootschalige actie tegen het online organiseren van groepsgewijze pogingen om illegaal de grens over te steken.

Lees ook: Marokko stuurt Algerijnen en Tunesiërs terug naar huis

De Marokkaanse veiligheidsdiensten ontdekten berichten op sociale media die mensen opriepen om op 15 september massaal de grens tussen Fnideq en de Spaanse enclave Ceuta te bestormen. Na uitgebreid onderzoek werden 13 personen geïdentificeerd die deze berichten hadden verspreid. Zij werden gearresteerd in verschillende steden, waaronder Casablanca, Tetouan en Rabat.

In Tanger werden nog eens 47 mensen opgepakt toen ze met de trein of bus aankwamen in de stad, vermoedelijk om gehoor te geven aan de online oproepen tot illegale migratie.

Lees ook: Zwemmen naar Spanje wordt moeilijker: Marokko plaatst hekken (video)

Alle arrestanten zitten vast in afwachting van verder onderzoek. De politie blijft actief zoeken naar andere betrokkenen bij het verspreiden van deze berichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team