Zoeken

TikTok-prediker in Duitsland kocht Rolex en Mercedes met donatiegeld

19 oktober 2024 - 15:30 - Wereld

©

De Duitse autoriteiten hebben een 33-jarige zelfverklaarde Marokkaanse prediker die populair is op TikTok, gearresteerd.

Abdel Hamid, bekend om zijn video’s waarin hij jongeren aanspreekt over religieuze en wereldse kwesties, beweerde geld in te zamelen voor moskeeën en pelgrims te helpen. Uit onderzoek bleek echter dat hij een aanzienlijk deel van de donaties besteedde aan luxe goederen, waaronder Rolex-horloges en Mercedes-auto’s. Hij wordt nu beschuldigd van fraude, meldt de BBC.

Lees ook: Franse Algerijn sticht sekte in Maleisië met valse Marokkaanse identiteit

"Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf van 1 tot 10 jaar", aldus het medium. Times Algebra identificeerde Abdel Hamid als een "bekende Duits islamitische prediker" die "zijn volgelingen voor honderdduizenden euro’s heeft opgelicht". "Hij zamelde online donaties in. Hij beweerde dat het geld bestemd was voor pelgrims die naar Mekka reisden", aldus het nieuwsplatform, eraan toevoegend dat de vermeende prediker "een luxeleven leidde met het geld dat hij had ingezameld".

Lees ook: Valse Imam Mahdi zaait paniek in Marokkaanse moskee

Het nieuws haalde de krantenkoppen. De valse prediker zou minstens 350.000 euro hebben verduisterd. Volgens berichten op sociale media gebruikte de prediker jarenlang donatiegeld om "vijf Rolex-horloges" te kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team