Zoeken

Toekomst Azzedine Ounahi onzeker bij club én Marokkaans elftal

20 augustus 2024 - 16:20 - Sport

©

Azzedine Ounahi lijkt niet opgenomen te worden in de definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Gabon en Lesotho op 6 en 10 september, die meetellen voor de eerste en tweede speelronde van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025 in Marokko.

Ounahi is uit vorm en past niet in de plannen van Roberto De Zerbi. De Italiaanse coach van Olympique Marseille liet de Marokkaanse international niet spelen in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Brest, die zaterdag met een overtuigende 5-1 werd gewonnen. Zijn landgenoot Amine Harit (27) had wel een basisplaats en droeg bij aan de overwinning.

Lees ook: Azzedine Ounahi herenigd met "vergeten" Marokkaanse international

De Zerbi is niet overtuigd door de prestaties van de Marokkaanse international en wil hem deze zomertransferperiode graag van de hand doen. Als Azzedine Ounahi geen aantrekkelijk aanbod krijgt en Marseille niet verlaat, dreigt hij het hele seizoen op de bank te belanden.

Ook bij het Marokkaans elftal zou de middenvelder hetzelfde lot kunnen treffen. Het is duidelijk dat bondscoach Walid Regragui geen belang heeft bij een speler die niet actief is bij zijn club. De bondscoach is juist op zoek naar dynamische talenten om de Atlas Leeuwen te versterken. Hij overweegt naar verluidt om enkele jonge spelers, die zich hebben bewezen tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024, op te roepen voor de komende wedstrijden in september.

Lees ook: Transfer Azzedine Ounahi: Marokko oefent druk uit

Na zijn glansrol op het WK 2022 in Qatar beleeft Azzedine Ounahi nu een moeilijke periode. Verschillende clubs uit Spanje en Saoedi-Arabië hebben interesse getoond in de 24-jarige speler. Hij zou een van deze aanbiedingen kunnen accepteren en vertrekken bij Marseille.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team