Zoeken

Transfer Azzedine Ounahi: Marokko oefent druk uit

21 juli 2024 - 09:40 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) ziet het niet zitten dat Azzedine Ounahi, speler van het nationaal elftal, Olympique Marseille verruilt voor een club in Qatar.

Azzedine Ounahi, die tijdens het WK van 2022 indruk maakte, staat in de belangstelling van Al-Sadd en Al-Ettifaq, de Saoedische club onder leiding van Steven Gerrard. Volgens bronnen rond de speler zou Medhi Benatia, voormalig aanvoerder van Marokko en technisch adviseur bij Marseille, Ounahi onder druk hebben gezet om voor Qatar te kiezen. Benatia zou zelfs hebben gedreigd hem buiten de selectie te houden en zijn carrière te schaden als hij niet naar Qatar zou gaan.

Lees ook: Azzedine Ounahi bedreigd

De Marokkaanse voetbalbond vindt een transfer naar het Midden-Oosten echter geen goed idee. Het zou zonde zijn voor de 24-jarige Ounahi. Marokko volgt de situatie rond de Atlas Leeuw op de voet, meldt L’Équipe.

Lees ook: Zwicht Azeddine Ounahi voor Saoedische miljoenen?

Azzedine Ounahi kwam afgelopen winter voor 8 miljoen euro naar Marseille, mede dankzij zijn sterke prestaties op het WK in Qatar. Hij wist echter niet te schitteren in Zuid-Frankrijk en moet deze zomer vertrekken. Marseille hoopt 12 miljoen euro te ontvangen voor de middenvelder, die volgens de Franse krant bij een Europese topclub terecht zou moeten komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team