Zoeken

Toekomst Hakim Ziyech bij Marokkaans elftal onzeker

20 oktober 2024 - 16:20 - Sport

©

Na zijn afwezigheid bij de selectie in oktober vanwege een blessure, de controverse rond zijn steunbetuiging aan de Palestijnse zaak en het verwijderen van zijn Instagram-foto’s met de Atlas Leeuwen, is het de vraag of Hakim Ziyech nog een toekomst heeft in het Marokkaans elftal. Abdeslam Ouaddou, voormalige verdediger van Marokko, vreest voor de toekomst van de ex-Ajacied.

"Ziyech is een influencer. Hij heeft veel volgers op sociale media, of we dat nu leuk vinden of niet. Hij heeft miljoenen volgers. Ook al is dat niet zijn primaire kwaliteit. Hij is geen journalist, maar hij wordt veel gevolgd. Mensen praten erover in Marokko. [...] Ik vrees dat de laatste media-uiting van Ziyech hem kan benadelen om verschillende politieke redenen. [...] Het kan ingewikkeld worden...", zei Ouaddou tegen Afrik-Foot.

Lees ook: Hakim Ziyech: "Ik ben terug!"

In een bericht op Instagram uitte Ziyech zijn afschuw over een video waarin Israëlische soldaten een jonge Palestijn neerschieten en zijn lichaam van een dak gooien. "Laat één ding duidelijk zijn...!! Naar de hel met Israël en alle landen die dit soort gedrag steunen. Vrijheid voor Palestina", schreef de middenvelder van Galatasaray, voordat hij openlijk kritiek uitte op de Marokkaanse regering vanwege haar stilzwijgen over de genocide in Gaza. "Mijn boodschap is ook voor de regering van ons eigen land die de genocide steunt. Schaam je, het is genoeg", voegde hij eraan toe, voordat hij dit deel van zijn bericht verwijderde.

Lees ook: Ziyech verwijdert foto’s Marokkaans elftal van Instagram

Riskeert de 31-jarige speler zijn plek in het Marokkaans elftal? Heeft Youssef En-Nesyri ook problemen? "Goede vraag, (lacht) maar het is ook een strikvraag. Ik zal er toch op antwoorden. Het hangt af van de doelen en de visie van de coach. Hij heeft doelen op korte termijn, namelijk het winnen van de Afrika Cup in eigen land. Op dit punt wordt er veel van Walid Regragui verwacht. En om dat te bereiken, heeft de bondscoach ervaren spelers nodig. Dus ik denk niet dat hij ze zal missen. Dit zijn spelers die betrouwbaar en competitief zijn. Natuurlijk zal ik zeggen dat Ziyech en En-Nesyri in dit opzicht erg belangrijk zullen zijn. Het is aan de bondscoach om te beslissen", aldus Ouaddou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team