Zoeken

Toestroom toeristen zorgt voor chaos op Marrakech-Menara

26 juni 2024 - 12:10 - Marokko

©

De luchthaven Marrakech-Menara kampt de laatste dagen met grote drukte door de toestroom van binnen- en buitenlandse toeristen en de Marokkaanse diaspora, die voor hun vakantie naar het koninkrijk afreizen.

Van de autoriteiten wordt verwacht dat snel actie wordt ondernomen om de stroom passagiers op de luchthaven Marrakech Menara in goede banen te leiden en overvolle luchthavens tijdens de zomermaanden (juli en augustus) te voorkomen. In deze periode trekt Marrakech bezoekers van over de hele wereld.

Lees ook: Luchthaven Marrakech krijgt make-over

De start van de uitbreidingswerkzaamheden aan deze luchthaven is dus dringend nodig. Reizigers pleiten voor een vergroting van de terminal en de uitbreiding van het vliegveld om in de zomermaanden een groter aantal vliegtuigen en passagiers te kunnen ontvangen.

Lees ook: Luchthaven Marrakech Menara onder druk

Farid Chourak, de wali van de regio Marrakech-Safi en gouverneur van de prefectuur Marrakech, had tijdens de gewone zitting van de regionale toeristenraad aangekondigd dat de bouw van een nieuwe luchthaven voor low-costvluchten, gelegen op 30 km van Marrakech, binnenkort van start zou gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team