Zoeken

Tramchaos in Rabat en Salé

6 augustus 2024 - 14:40 - Marokko

©

Terwijl Rabat en Salé deze zomer een ongekende toestroom van toeristen beleven, zorgt het normaal gesproken ideale vervoersmiddel, de tram, voor grote ergernis bij zowel bewoners als bezoekers.

Reizen met de tram in Rabat en Salé is momenteel geen pretje. Volgens Al Oâmk lopen de wachttijden in het weekend en op feestdagen op tot 20 minuten, terwijl dat doordeweeks 10 tot 15 minuten is. Dit staat in schril contrast met de beloofde tram om de 6 minuten. Het gevolg: overvolle stations, lange rijen en ongeduldige reizigers. De drukte in de trams leidt regelmatig tot ruzies en zelfs intimidatie.

Lees ook: Tanger krijgt tram

Naast de vertragingen en overvolle trams is het kopen van kaartjes een extra obstakel. De loketten zijn vaak gesloten en ook online aankopen leveren problemen op. Bovendien blijken de tramtijden ontoereikend. Het netwerk rijdt van 6 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, met een uur extra op zaterdag en zondag. Dit is niet genoeg om aan de behoeften van de reizigers te voldoen, aangezien de straten zelfs na middernacht nog druk zijn. Veel mensen moeten dan lang wachten in de taxirij, wat tot chaotische taferelen leidt.

Lees ook: Tram: inwoners Casablanca woedend

De directie van de tram maatschappij van Rabat-Salé heeft geweigerd commentaar te geven op de situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team