Zoeken

Transfer Excelsior-middenvelder naar Marokkaanse topclub mislukt

1 augustus 2024 - 16:20 - Sport

©

De overstap van voetballer Yassin Ayoub van Excelsior naar de Marokkaanse topclub Wydad Casablanca is niet doorgegaan. De middenvelder zakte voor de medische keuring, waardoor een transfervrije overgang naar de recordkampioen van de baan is.

Bronnen rondom Wydad AC bevestigen het nieuws, maar de entourage van Yassin Ayoub wil niet reageren op de mislukte keuring. De speler zelf houdt zich ook stil. Feit is dat Ayoub, wiens contract bij Excelsior deze zomer afliep, nog steeds zonder club zit.

Lees ook: Wydad Casablanca heeft beste fans ter wereld

Ayoub werd in 2022 met veel lawaai binnengehaald bij Excelsior, maar zijn periode bij de Rotterdamse club werd geen succes. Aan het einde van het seizoen werd hij uit de selectie gezet door toenmalig trainer Marinus Dijkhuizen.

De Marokkaans-Nederlandse voetballer moest vertrekken, maar vond geen nieuwe club. Hij bracht een jaar door op de tribune en trainde apart van de groep, totdat hij via de spelersvakbond afdwong dat hij weer met de selectie mee mocht trainen. Excelsior wilde zijn contract afkopen, maar Ayoub ging daar niet mee akkoord.

Lees ook: Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang

Ook in de winterstop vond Ayoub geen nieuwe club, waardoor hij tot 1 juli aan Excelsior verbonden bleef. Na zijn vertrek hield hij zijn conditie op peil bij Jong FC Utrecht, in afwachting van een nieuwe kans. Die leek te komen bij Wydad AC, maar het buitenlandse avontuur bij de 22-voudige Marokkaanse kampioen is nu in rook opgegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team