Zoeken

Trasmediterránea hernoemt schip om Marokko niet te ’irriteren’

6 juni 2024 - 12:20 - Wereld

©

De Spaanse rederij Trasmediterránea heeft besloten om de naam van het schip "Ciudad de Melilla" te veranderen naar zijn oorspronkelijke naam, "Fortuny". De naamswijziging komt nadat het schip, dat voorheen de route Malaga-Melilla voer, werd gekozen om de route Nador-Almeria te bedienen in het kader van Operatie Marhaba 2024.

Het schip, beter bekend als "El Melillero", droeg de naam "Ciudad de Melilla" sinds 2019. Trasmediterránea heeft echter besloten om de naam te veranderen om te voorkomen dat Marokko geïrriteerd raakt, aangezien het schip werd gekozen om Almeria met Nador te verbinden tijdens Operatie Marhaba 2024. Het schip maakte dinsdag zijn eerste reis op deze route, meldt Ok Diario.

Lees ook: Chaos in Tanger: één enkele veerboot en uren wachten

De beslissing om de naam van het schip te veranderen vanwege Marokko is een "aberratie" volgens Juan José Imbroda, de president van Melilla. Hij zegt de maatregel van de rederij, die enkel genomen is om "Marokko niet te beledigen", niet te begrijpen. "Trasmediterránea heeft de naam Melilla verwijderd om naar Marokko te kunnen gaan. Ze schaamden zich, ze hebben ons vernederd omdat ze Marokko niet willen beledigen", aldus Imbroda.

Lees ook: Trasmediterránea versterkt verbinding Motril-Al Hoceima

De rederij, gevestigd op de Canarische Eilanden, heeft daarentegen de naam van de veerboot "Ciudad de Ceuta" behouden, die de route Ceuta-Algeciras bedient. "Ciudad de Melilla", nu Fortuny genaamd, is 157 meter lang en kan tot 1000 passagiers en 330 voertuigen vervoeren. Het beschikt over een fitnessruimte, een bioscoop, winkels, restaurants, een kinderdagverblijf en een helihaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team