Zoeken

Turks toerismemodel als inspiratie voor Marokko

14 juli 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het toerisme in Marokko bloeit op, met een stijging van 14% in het eerste halfjaar van 2024 ten opzichte van 2023. Toch blijft de binnenlandse markt achter, met slechts 33% van het toerisme afkomstig van Marokkaanse reizigers. Dit terwijl in landen als Frankrijk en Spanje binnenlands toerisme goed is voor 70% van de inkomsten.

Econoom Mehdi Lahlou wijst op het onbenutte potentieel van de Marokkaanse binnenlandse markt. Er is wel vraag naar, maar het aanbod schiet tekort. Lokale vakanties zijn vaak te duur voor de gemiddelde Marokkaan, met prijzen die soms drie keer hoger liggen dan voor buitenlandse toeristen. Ook de hoge inflatie speelt een rol, waardoor reizen voor veel Marokkanen een luxe is geworden.

Lees ook: Marokkaanse toerisme richt zich op Gen Z met TikTok-campagne

Turkije biedt volgens Mehdi Lahlou mogelijk een inspirerend voorbeeld. Het land heeft met succes het binnenlands toerisme gestimuleerd door te investeren in betaalbare en kwalitatieve toeristische producten, financiële steun te bieden voor reizen en gerichte campagnes te voeren. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal binnenlandse reizigers en de inkomsten uit binnenlands toerisme.

Lees ook: Toerisme Al Hoceima krijgt boost met nieuwe internationale vluchten

Marokko zou kunnen leren van het Turkse model door soortgelijke maatregelen te nemen. Dit zou niet alleen de binnenlandse economie stimuleren, maar ook de Marokkanen zelf de kans geven om hun eigen prachtige land te ontdekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team