Zoeken

Turkse kranen en sanitair veroveren Marokko

30 augustus 2024 - 14:40 - Economie

©

De Turkse export van kranen, ventielen, fittingen en sanitair naar Marokko is in de eerste zeven maanden van 2024 met 73,5% gestegen tot een waarde van 7,8 miljoen dollar.

De Turkse export van deze producten naar Marokko is vooral opvallend in het licht van de algehele groei van de Turkse export in deze sector. In de eerste zeven maanden van 2024 steeg de totale export van kranen en sanitair met 13,4% tot 2,313 miljard dollar. De gemiddelde exportprijs steeg ook licht.

Lees ook: Turkse papiergigant verovert Marokkaanse markt met overname

Marokko is een steeds belangrijkere markt voor Turkse fabrikanten van kranen en sanitair. Turkse producenten zien een duidelijke toename in de interesse vanuit Marokko voor hun producten. Naast Marokko exporteert Turkije ook naar andere grote markten zoals Duitsland, Rusland en Irak.

Lees ook: Turkse bedrijven willen Marokkaanse markt veroveren

Ondanks de positieve ontwikkelingen kampt de Turkse sector met economische uitdagingen. Schommelende wisselkoersen, een relatief zwakke Turkse lira en een hoge inflatie zorgen voor hogere productiekosten en drukken de winstmarges van Turkse bedrijven. De sector hoopt de concurrentiepositie te verbeteren door maatregelen zoals het verlagen van energiekosten en het ondersteunen van de wisselkoers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team