Zoeken

Uitbreiding luchthaven Tanger van start

18 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse luchthavenagentschap (ONDA) maakt zich op voor een grootschalige uitbreiding van de internationale luchthaven Ibn Battouta in Tanger. Met een investering van ruim 2,28 miljoen dirham wordt de capaciteit van de luchthaven vergroot en de beveiliging aangescherpt.

Het project beslaat een oppervlakte van ongeveer 199 hectare en omvat de aanleg van nieuwe infrastructuur, waaronder een parkeerterrein voor vliegtuigen, verbindingsbanen en een verlenging van het luchthavenhek.

Lees ook: Luchthaven Tanger krijgt facelift van 2 miljard dirham

Daarnaast wordt er een nieuwe passagiersterminal gebouwd, een nieuwe verkeerstoren en een parkeergarage met ruimte voor 1400 auto’s. Ook de toegangsweg naar de luchthaven wordt aangepakt. Het doel is om de capaciteit van de luchthaven te verhogen van 1,2 miljoen naar 4,4 miljoen passagiers per jaar in 2050 en te voldoen aan internationale veiligheidsnormen.

Om de veiligheid te verbeteren heeft het ONDA vijf bedrijven geselecteerd die geavanceerde beveiligingsapparatuur zullen leveren en installeren, zoals camera’s, röntgenapparaten en explosievendetectoren. Ook zal het beveiligingspersoneel worden getraind in het gebruik van deze nieuwe technologie.

Lees ook: Veranderingen op luchthaven Tanger

Naast Tanger worden ook de luchthavens van Fez en Oujda veiliger gemaakt. Het ONDA benadrukt dat deze maatregelen deel uitmaken van een bredere strategie om de veiligheid op alle Marokkaanse luchthavens te verbeteren en te voldoen aan internationale normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team