Zoeken

Uitmuntendheid Marokkaanse veiligheidsdiensten erkend

12 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

Marokko heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van veiligheid. Het koninkrijk staat nu op een goede positie in de wereldranglijst, blijkt uit onderzoek van Namibio.

Experts van veiligheidsinstituten prijzen de ’operationele uitmuntendheid’ en ’rijke ervaring’ van de Marokkaanse veiligheidsdiensten, vooral op het gebied van inlichtingen en terrorismebestrijding.

Lees ook: Marokkaanse politie presenteert indrukwekkende resultaten voor 2023

In 2023 steeg Marokko 15 plaatsen op de veiligheidsindex, van de 89e naar de 74e plaats wereldwijd. Ook in Afrika klom het koninkrijk twee plaatsen. Deze verbeterde veiligheid draagt bij aan een aantrekkelijk klimaat voor toeristen en maakt het mogelijk dat Marokko grote internationale conferenties en beurzen organiseert.

Lees ook: Kunstmatige intelligentie in dienst van Marokkaanse politie

De Marokkaanse veiligheidsdiensten worden geroemd om hun professionaliteit en proactieve aanpak. Ze hebben niet alleen in Marokko, maar ook in de Europese Unie en de Verenigde Staten terreurnetwerken opgerold. Daarmee zijn ze uitgegroeid tot onmisbare bondgenoten in de strijd tegen terrorisme, vooral tegenover de aanhoudende dreiging van Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team