Zoeken

Vakantiegangers in traditionele kleding geweigerd in restaurant Tanger

4 augustus 2024 - 09:00 - Marokko

©

Marokkanen uit het buitenland zijn de toegang tot een luxe restaurant op de zeedijk van Tanger geweigerd omdat ze traditionele Marokkaanse kleding droegen.

De vakantiegangers, gekleed in djellaba en gandoura, werden niet binnengelaten en uitten hun ongenoegen in een interview met Al Omk. Ze roepen de autoriteiten op om in te grijpen en een einde te maken aan de "wetteloosheid" in de horeca. Volgens hen kan dit soort gedrag negatieve gevolgen hebben voor de toeristische sector, waarop de Marokkaanse regering sterk inzet.

Lees ook: Restaurant Rabat weigert klanten met hoofddoek

Het is niet het eerste incident van deze aard in Marokko dit jaar. In juli werden jonge vrouwen de toegang ontzegd tot een bekend Aziatisch restaurant in Rabat omdat ze een hijab droegen. Journalist Mohamed Ouamoussi deelde het verhaal op Facebook en meldde dat een lid van de koninklijke familie, die op dat moment in het restaurant aanwezig was, moest ingrijpen. De restauranteigenaar bood zijn excuses aan, maar de vrouwen besloten uiteindelijk om ergens anders te gaan eten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team