Zoeken

Veerboot AML Tarifa-Tanger valt stil op zee

12 juni 2024 - 11:20 - Marokko

©

De veerboot "Morocco Express 1" van rederij AML Stena Line, die onlangs toestemming kreeg om de route tussen Tarifa en Tanger-stad te bedienen, is op zijn eerste reis stilgevallen op zee.

De veerboot van de dochteronderneming van CTM viel kort na vertrek stil tijdens zijn proefvaart tussen Tarifa en Tanger-stad, meldt Rue20. De rederij werd genoodzaakt de veerboot te vervangen door een andere, de "Maria Dolores", met Maltese vlag, die woensdag de haven van Tanger zou moeten bereiken.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) verandert van eigenaar

De rederij kreeg toestemming om de lijn Tarifa-Tanger te bedienen om het verkeer te versoepelen voor de Marokkaanse diaspora die deze route massaal gebruiken tijdens de Marhaba-operatie. Marokkanen uit Europa klagen tevens over de sterk gestegen prijzen van veerboottickets en eisen een verlaging van de tarieven.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) koopt nieuwe veerboot

De Marhaba-operatie vindt elk jaar plaats van 15 juni tot 15 september. Het stelt Marokkanen uit de hele wereld in staat om via de Spaanse, Franse en Italiaanse havens naar Marokko te reizen voor hun zomervakantie. Dit jaar begint de operatie twee dagen eerder, op 13 juni, vanwege de viering van Eid ul-Adha op 17 juni in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team