– 5 vellen diepgevroren bladerdeeg
– 1 doosje kerstomaten
– 175 gram kruidenkaas
– 3 eieren
– 1 versnipperde ajuin
– 100 g geraspte kaas
– 500 g prei
– zout en peper
– mosterd
– olijfolie
Verwarm de oven voor op 160 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet de bakvorm in met wat olijfolie en bedek de bodem en randen met bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
Was de prei en snij hem in dunne plakjes. Doe de prei in een pan met water en kook het ongeveer 5 minuten. Giet de prei af.
Doe de eieren in een kom en voeg er de kruidenkaas en geraspte kaas aan toe. Klop het mengsel door elkaar en voeg dan de prei en de ajuin toe. Breng op smaak met wat zout, peper en mosterd.
Giet het mengsel in de bakvorm en druk de kerstomaten in de taart. Zet de bakvorm ongeveer 30 minuten in de oven. Warm opdienen.
Aubergine gevuld met tonijn
Vegetarische preitaart
Batbot gevuld met tonijn
Bladerdeegkroon met gehakt
Marokkaanse hapjes met garnaal
Batbot gevuld met gehaktvlees