– 4 aardappels in blokjes gesneden
– 2 eieren
– 2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
– 3 teentjes knoflook
– 1 eetlepel komijn
– 1/4 theelepel kurkuma
– Zout
– Peper
– Bloem
– Olie
Was en pocheer de aardappelen in gezouten water. Als ze gaar zijn, stam ze tot een gladde massa.
Doe de puree in een kom, voeg een opgeklopt ei, peterselie, koriander, knoflook, komijn, kurkuma, zout en peper toe en meng goed.
Maak balletjes met het mengsel en duw ze lichtjes plat met de vingers. Klop het tweede ei op in een kom en dompel de pureeballetjes er één per één in.
Bebloem de balletjes aan beide kanten en verwijder de overtollige bloem door lichtjes op de maakoudas te tikken.
Bak de maakoudas in een koekenpan met olie aan beide kanten.
Aubergine met garnalen
Courgettebeignets
Marokkaanse tomatensalade
Marokkaanse worstenbroodjes
Snelklaar slaatje
Aubergine gevuld met tonijn