Zoeken

Vliegende taxi tussen Spanje en Marokko

19 juli 2024 - 13:00 - Marokko

©

Vanaf 2030 zou het mogelijk moeten zijn om voor 150 euro en in slechts 15 tot 20 minuten met een vliegende taxi van Spanje naar Marokko te reizen.

Dit ambitieuze project is een initiatief van de Spaanse privéluchtvaartmaatschappij iJet. Het bedrijf heeft tien van deze vliegende taxi’s besteld bij Crisalion, een bedrijf gespecialiseerd in elektrische en luchtmobiliteit. De taxi’s combineren de voordelen van een vliegtuig, helikopter en drone.

Lees ook: Elektrische vliegtuigen verbinden Algeciras en Marokko

Deze elektrische toestellen met verticale start- en landingsmogelijkheden (eVTOL) zullen vliegen vanaf de luchthaven van Malaga naar Marbella, Ronda, Ceuta, Melilla en Marokko, aldus iJet-CEO Javier Barriga in een interview met EFE.

Het nieuwe vervoermiddel zou in 2030 in Spanje in gebruik moeten worden genomen. Het toestel, ontworpen als een geavanceerde drone, heeft een actieradius vergelijkbaar met die van een helikopter.

Lees ook: Spanje: wat blokkeert helikopterverbinding Algeciras-Marokko?

De vliegende taxi kan maximaal vijf passagiers per vlucht vervoeren. De vluchten zullen 10, 20 of 25 minuten duren en passagiers betalen 150 of 200 euro, aldus Barriga. De ontwikkeling van deze vliegende taxi’s zal de luchtvaartsector wereldwijd revolutioneren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team