Zoeken

Vlucht naar Agadir verstoord door foute grap

12 augustus 2024 - 15:30 - Marokko

©

Een tiener die met zijn ouders terugkeerde van vakantie in Marokko heeft voor flink wat opschudding gezorgd op een vlucht van Agadir naar Parijs. De jongen had zijn Bluetooth-apparaat de naam ’Improvised Explosive Device’ (geïmproviseerd explosief) gegeven, wat leidde tot een grootschalige veiligheidsactie op de luchthaven Orly.

Een lid van de bemanning van het vliegtuig ontdekte de alarmerende naam van het Bluetooth-apparaat en sloeg alarm. De luchthavenautoriteit in Parijs werd ingelicht en schakelde de gendarmerie in. Tientallen militairen, politie en zelfs een explosievenhond werden ingezet om de 153 passagiers te controleren.

Lees ook: Ernstig incident op vlucht Amsterdam-Marrakech

Na de landing van het vliegtuig werden alle passagiers en hun bagage grondig doorzocht. Uiteindelijk werd de tiener, die probeerde zijn Bluetooth-naam te veranderen, ontmaskerd. De hele operatie duurde maar liefst drieënhalf uur.

Lees ook: Vlucht Casablanca-Montréal geannuleerd na ruzie om dekens

De tiener verklaarde dat hij de naam vaker gebruikte en geen banden heeft met terroristische groeperingen. Het was volgens hem een ’slechte grap’. Desondanks werd hij gearresteerd en in hechtenis genomen op verdenking van het verspreiden van valse informatie die de veiligheid van een vliegtuig in gevaar brengt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team