Zoeken

Vogue Arabia viert de Marokkaanse kaftan in stijl (foto’s)

26 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Het prestigieuze modetijdschrift Vogue Arabia, onderdeel van de Condé Nast-groep, heeft in haar septembernummer van 2024 een prachtige modeserie gewijd aan de Marokkaanse kaftan.

Voor deze speciale editie trok Vogue naar Marrakech. Fotograaf Joseph Ouechen uit Casablanca legde de betoverende kaftans vast tussen de indrukwekkende zuilen van het Musée des Confluences in Dar El Bacha. De foto’s tonen niet alleen de schoonheid van de Marokkaanse mozaïeken, maar ook de creaties van bekende namen uit de traditionele Marokkaanse mode, zoals Fouzia Naciri, Meryam Belkhayat, Siham El Habti en Houra Larini.

Lees ook: Rel om Marokkaanse kaftan vrouw Riyad Mahrez

"Dankzij het vakmanschap, het eeuwenoude culturele erfgoed en de aantrekkingskracht is de kaftan een symbool van identiteit in de Noord-Afrikaanse regio", aldus Vogue Arabia op Instagram. In 2022 werd de kaftan door Marokko voorgedragen voor de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de Organisatie van de Islamitische Wereld voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (ICESCO). Sinds 2023 zet het koninkrijk zich actief in voor de opname van de kaftan op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team