Zoeken

Vriendjespolitiek burgemeester Al Hoceima zorgt voor ophef

13 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

In Al Hoceima is onrust ontstaan rond de toewijzing van een stuk openbare grond door de burgemeester. De verantwoordelijke zou een perceel van 200 vierkante meter voor twintig jaar hebben overgedragen aan één van zijn kennissen. Op deze locatie, gelegen aan de kust met uitzicht op zee, zou een café en restaurant verrijzen.

Hicham El Idrissi, gemeenteraadslid in Al Hoceima, heeft de gouverneur van de provincie opgeroepen in te grijpen en deze volgens hem "farce en anarchistische gang van zaken" een halt toe te roepen. El Idrissi stelt dat de burgemeester over het gemeenschappelijk bezit beschikt zonder wettelijke basis, ondanks een eerder besluit van de gemeenteraad om geen cafés of restaurants meer toe te staan in de stad.

Lees ook: Kunstwerk "I ❤ Al Hoceima" in de spotlights

Het gemeenteraadslid uitte zijn ongenoegen over de volgens hem willekeurige beslissingen van de burgemeester, die daarmee zowel de gemeenteraad als de provinciale autoriteiten zou tarten.

Lees ook: Onvrede over "gevaarlijke wilde jachthaven" in Al Hoceima

Lokale bronnen melden ook dat pleinen, straten en steegjes in Al Hoceima overspoeld worden door karren die zijn omgebouwd tot kiosken, compleet met water- en elektriciteitsaansluitingen. Zij wijzen erop dat de eerste begunstigden van dergelijke besluiten werkloze jongeren en mensen in een moeilijke sociale situatie zouden moeten zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team