Zoeken

Kunstwerk "I ❤ Al Hoceima" in de spotlights

2 augustus 2024 - 22:00 - Marokko

©

Het Mohammed VI-plein in Al Hoceima is onlangs verfraaid met een nieuw kunstwerk. Het kunstwerk, met de tekst "I ❤ Al Hoceima", is een blikvanger voor zowel inwoners als toeristen en geeft het plein, dat uitkijkt over het Quemado-strand, een extra dimensie.

Het kunstwerk "I ❤ Al Hoceima" is een initiatief van de jongerenadviesraad van de gemeente Al Hoceima. De raad heeft het idee voorgelegd aan de gemeenteraad met als doel de visuele identiteit van de stad te versterken en de aantrekkingskracht te vergroten.

Lees ook: Al Hoceima’s verborgen paradijzen

Het plein, met uitzicht op de baai van Al Hoceima, biedt een schilderachtig decor voor het kunstwerk. Het is een populaire plek voor het maken van foto’s, vooral onder toeristen die een blijvende herinnering willen aan hun bezoek aan de "Vuurtoren van de Middellandse Zee", waar natuurlijke schoonheid samenkomt met een unieke geografische ligging en prachtige stranden.

Driss Chtioui, algemeen coördinator van de jongerenadviesraad, vertelde het Marokkaanse persbureau MAP dat de raad in april een belangrijk advies heeft uitgebracht over het creëren van een visuele identiteit voor de stad, inclusief borden en kunstwerken. Dit advies is een belangrijke stap in het benadrukken van de esthetische en culturele aspecten van de stad en het bevorderen van nationale trots onder zowel inwoners als bezoekers.

Lees ook: Ambassadeur dolenthousiast over vakantie in Al Hoceima

Chtioui benadrukte het belang van dit initiatief, dat volgens hem een grote bijdrage zal leveren aan het verbeteren van het imago van Al Hoceima en het versterken van de toeristische positie op nationaal en internationaal niveau. Het kunstwerk zal helpen om de visuele identiteit van de stad te vestigen, naast het benadrukken van de unieke geografische ligging, rijke geschiedenis en diverse cultuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team