Zoeken

Vrijspraak in ’satanische rituelen’-zaak Tanger

1 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

Het hof van beroep in Tanger heeft alle beschuldigden vrijgesproken in de zogenaamde ’satanische rituelen’-zaak. Eerder waren twee verdachten veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, terwijl twee vrouwen, waaronder de echtgenote van de aanklager, straffen van respectievelijk twee jaar en drie maanden kregen.

Het hof van beroep baseerde zijn uitspraak op een medisch rapport van experts, waaruit bleek dat er geen bewijs was voor de beschuldigingen van collectief seksueel misbruik en satanische rituelen tegen de slachtoffers, twee kinderen. De rechtbank oordeelde dat de aanklachten ongegrond waren en vermoedde dat de aanklager andere motieven had.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak rond satanische rituelen in Tanger

Vier verdachten, waaronder de echtgenote van de aanklager, de moeder van de twee kinderen, een taxichauffeur en een ondernemer, zaten in voorlopige hechtenis op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige, overspel en het bevorderen van prostitutie. Een andere vrouw was ook aangeklaagd, maar was op vrije voeten. Alle beschuldigden hebben de aantijgingen altijd ontkend.

Lees ook: Marokkaan in Spanje vermoordt zijn vader, een imam, om ’de duivel te verdrijven’

De zaak begon tijdens de lockdownperiode vanwege de coronacrisis. De aanklager beschuldigde zijn vrouw ervan een van zijn panden te hebben omgebouwd tot een bordeel. De vrouw ontkende deze beschuldigingen. Vervolgens publiceerde de aanklager een video op YouTube waarin hij praktijken liet zien die verband hielden met satanische rituelen. Deze publicatie leidde tot grote ophef in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team