Zoeken

Vrouw en vijf dochters in ziekenhuis na eten couscous in Chefchaouen

13 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Een moeder en haar vijf dochters zijn in de vroege ochtend van woensdag met spoed opgenomen in het regionale ziekenhuis van Chefchaouen. Ze werden alle zes ziek na het eten van couscous met kip tijdens een familiemaaltijd in het dorp Tiloutaf, in de gemeente Tamrout.

De familie werd in allerijl van Tamrout naar het ziekenhuis gebracht, waar ze de nodige medische zorg ontvangen. Volgens een loklae bron hadden ze de kip gekocht in het centrum van Bab Berd, wat vermoedelijk de bron van de vergiftiging is. Er wordt een onderzoek uitgevoerd om de precieze oorzaken van de vergiftiging vast te stellen, te midden van zorgen over herhaling van soortgelijke incidenten.

Lees ook: Voedselvergiftiging in Tetouan: 20 kinderen naar ziekenhuis

Het is de tweede voedselvergiftiging in minder dan een week in de kleine stad in Noord-Marokko. Afgelopen zondag werden een veertigtal mensen, waaronder kinderen, ziek na het eten van een soortgelijk gerecht tijdens een begrafenis.

Lees ook: Massale voedselvergiftiging in Casablanca na fastfoodmaaltijd

Deze incidenten hebben grote bezorgdheid gewekt onder de lokale bevolking over de kwaliteit van het voedsel dat op de lokale markten wordt verkocht. De inwoners eisen strenge maatregelen om de veiligheid van voedsel in winkels te garanderen, met verscherpt gezondheidstoezicht om verdere gevallen van voedselvergiftiging te voorkomen die de veiligheid van de burgers in gevaar kunnen brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team