Zoeken

Walid Regragui reageert op niet-selectie Hakim Ziyech

4 oktober 2024 - 20:30 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft donderdag de selectiecriteria voor het Marokkaans elftal toegelicht. Hij ging daarbij in op de opvallende afwezigheid van Hakim Ziyech in de selectie voor de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek op 12 en 15 oktober.

Tijdens een persconferentie in het Mohammed VI voetbalcomplex in Salé legde Walid Regragui uit dat consistentie en inzet de belangrijkste redenen zijn voor zijn keuzes. Volgens de bondscoach beschikt het nationale team over een selectie van zeer hoog niveau, met spelers die in de grootste Europese competities actief zijn. Veel van deze spelers spelen in de Champions League, wat een hoog niveau van prestatie vereist om in de nationale ploeg te komen. "De besten worden geselecteerd en er is geen verschil tussen spelers uit de nationale competitie en spelers die internationaal spelen", aldus de bondscoach. "Degene die het verdient, krijgt een plek in het nationale team."

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor Afrika Cup-kwalificatieduels

Walid Regragui sprak ook over de noodzaak van evenwicht en samenhang binnen de groep, een lastige taak gezien de blessures en wisselende prestaties van de spelers. Over Ziyech, en ook Brahim Diaz die afwezig is vanwege een blessure, zei Regragui dat hun afwezigheid de deur opent voor nieuwe talenten. Zo kunnen zij ervaring opdoen en de ontwikkeling van het team waarborgen.

Lees ook: Moeilijke tijden voor Hakim Ziyech

"Het is essentieel om spelers te hebben die verschillende speelstijlen kunnen uitvoeren", voegde de bondscoach eraan toe. Hij benadrukte dat het Marokkaans elftal zich moet blijven ontwikkelen door wedstrijden te spelen. Regragui sloot af met de boodschap dat "de deur van de nationale ploeg voor iedereen openstaat", maar dat de concurrentie op bepaalde posities groot is. Spelers moeten hard werken om hun plek te verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team