Zoeken

Brahim Diaz: "Ik kom sterker terug"

29 september 2024 - 16:20 - Sport

©

De Marokkaanse aanvaller van Real Madrid, Brahim Diaz, is aan het herstellen van een blessure die hem twee tot drie maanden aan de kant zal houden. De Atlas Leeuw verzekert dat hij er alles aan doet om zo snel mogelijk weer fit te zijn en "nog sterker terug te komen".

Tijdens het Forbes 30 under 30 Forum in Madrid sprak Brahim Diaz over zijn ongeduld om weer te kunnen trainen en spelen. "Elke dag die voorbijgaat, is een dag minder tot mijn terugkeer en ik zal proberen nog sterker terug te komen dan ik was", zei hij tegen een zaal vol jonge mensen.

Lees ook: Brahim Diaz geblesseerd, Marokko verliest belangrijkste troef

In het gesprek met de adjunct-hoofdredacteur van Forbes, Daniel Entrialgo, gaf de in Malaga geboren voetballer aan dat het moeilijk is om zo lang niet te kunnen spelen. "Blessures zijn het ergste aspect van voetbal. Het is moeilijk... In mijn geval dwingt het je om te stoppen met je passie, om wedstrijden in het Bernabéu en uitwedstrijden te missen... Maar zoals ik al zei, ik zal proberen sterker terug te komen."

Volgens Marca zal Real Madrid de afwezigheid van de Marokkaanse international voelen. Diaz was een belangrijke speler in de plannen van coach Carlo Ancelotti voordat hij geblesseerd raakte. Dit seizoen scoorde hij één doelpunt en gaf hij één assist in vijf wedstrijden. Hij blonk ook uit met het Marokkaans elftal tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup en wordt zelfs genoemd als een van de kanshebbers voor de volgende Afrikaanse Gouden Bal.

Lees ook: Marokko stuurt arts naar geblesseerde Brahim Diaz

De 25-jarige Atlas Leeuw heeft dit seizoen een goede samenwerking ontwikkeld met Kylian Mbappé, net zoals hij dat vorig seizoen deed met Jude Bellingham. "Bij de beste club ter wereld staan, zorgt voor maximale druk. En druk is goed, want het betekent dat je geen grenzen hebt en dat er veel van je wordt verwacht", aldus Diaz, die een "leider" wil zijn voor zijn teamgenoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team