Zoeken

Walid Regragui maakt zich zorgen om Brahim Diaz

3 mei 2024 - 20:00 - Sport

©

De Marokkaanse aanvaller Brahim Díaz bevindt zich in een lastige periode. Sinds half maart scoorde hij geen enkel doelpunt in tien opeenvolgende wedstrijden, een primeur in zijn professionele carrière.

Brahim Díaz is al sinds half maart niet meer trefzeker. In die periode scoorde hij niet in zes competitiewedstrijden met AC Milan en vier Champions League-wedstrijden met Real Madrid. Deze reeks zonder doelpunten roept vraagtekens op over zijn huidige vorm.

Lees ook: Brahim Díaz: "Voor mij is hij de beste speler ter wereld"

Desondanks blijft bondscoach Walid Regragui Brahim Díaz steunen. Hij sprak onlangs met de aanvaller om zijn vertrouwen te herbevestigen en hem te herinneren aan zijn belang voor het Marokkaans elftal. Walid Regragui benadrukte dat Díaz deze periode van twijfel moet overwinnen en weer moet gaan scoren. Dit is extra belangrijk met het oog op de cruciale kwalificatiewedstrijden van Marokko voor het WK tegen Zambia en Congo in juni.

Lees ook: Walid Regragui spreekt over duo Ziyech en Diaz

Brahim Díaz werd geboren op 3 augustus 1999 in Malaga. Zijn moeder, Patricia Díaz, is afkomstig uit Malaga en zijn vader, Sufiel Abdelkader Mohand, heeft Marokkaanse roots en is afkomstig uit Melilla. Díaz begon zijn internationale carrière in de Spaanse jeugdselecties, maar brak nooit door tot het Spaanse A-elftal. Door de trage beslissing van bondscoach Luis de la Fuente om hem te selecteren en de constante interesse van Marokko, koos de 24-jarige speler uiteindelijk voor het Marokkaans elftal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team