Zoeken

WK 2030, kans voor Marokkaanse woestijn

25 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

Ondernemers van toeristenkampen in Merzouga, vlakbij de zandduinen van Erg Chebbi, roepen de autoriteiten op om de sector te ontwikkelen en vergunningen te verlenen. Ze zien de tentenkampen als een manier om de Marokkaanse cultuur te promoten en te profiteren van de verwachte toestroom van toeristen voor het WK voetbal in 2030.

"Deze sector is niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een etalage voor de Marokkaanse cultuur", aldus verschillende ondernemers. Ze pleiten voor "legale vergunningen" om hun kampen te ontwikkelen op een milieuvriendelijke manier.

Lees ook: Marokko blinkt uit als toeristische trekpleister in Afrika

Een van hen, Mbarek, organiseert yogasessies in de duinen en ontvangt vooral Duitse toeristen. "Dit is een kans om de natuurlijke en culturele rijkdom van Marokko te laten zien", zegt hij. De expert benadrukt ook dat toeristen door een langer verblijf in de kampen kennismaken met de authentieke Marokkaanse cultuur.

Mohamed, een andere ondernemer, wil graag de infrastructuur verbeteren en toeristische programma’s ontwikkelen met culturele en ecologische ervaringen. Hij hoopt dat de nieuwe wali van de regio de problemen met de vergunningen, die al meer dan 20 jaar spelen, zal oplossen.

Lees ook: Spaanse groep bouwt 5-sterrenhotel in Erg Chebbi woestijn

De kampen in Merzouga zien het WK 2030 als een kans om zich te ontwikkelen en een model te worden voor duurzaam toerisme. "Als deze sector de juiste steun krijgt, kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van de nationale identiteit en het imago van Marokko als toeristische bestemming", zegt inwoner Houcine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team