Zoeken

Taxichauffeurs Nador vrezen voor meer problemen met klanten

11 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Taxichauffeurs in Nador zijn woedend over uitspraken van minister van Justitie Abdellatif Ouahbi. In een televisie-interview noemde hij het weigeren van taxiritten een misdaad die bestraft moet worden. Dit heeft tot grote verontwaardiging geleid onder taxichauffeurs in heel Marokko.

El Houcine Berkani, voorzitter van de Vereniging voor de Belangen van Beroepsmatige Chauffeurs en lid van de Algemene Vakbond in Nador, bekritiseert de uitspraken van de minister. Hij vindt ze "ongelukkig" en vreest dat ze tot problemen voor taxichauffeurs zullen leiden.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeurs weigeren te betalen bij weigering klanten

De verantwoordelijke ziet de woorden van Abdellatif Ouahbi als "ophitsing" tegen taxichauffeurs, die volgens hem al genoeg problemen hebben met klanten en te maken krijgen met allerlei beperkingen. De uitspraken van de minister zouden de situatie alleen maar erger maken.

Bovendien vindt Berkani dat de minister zijn boekje te buiten is gegaan door zich te mengen in zaken die onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken vallen, aangezien de taxisector onder de toezicht staat van het departement van Abdelouafi Laftit. Hij benadrukt dat taxichauffeurs gebonden zijn aan lokale besluiten en wetten die hun relatie met de klant regelen. Als een chauffeur weigert een klant naar de gewenste bestemming te brengen, kan hij verschillende disciplinaire straffen krijgen, zoals boetes en een tijdelijke of zelfs definitieve intrekking van zijn vergunning.

Lees ook: Marokko: taxi’s die klanten weigeren worden gestraft

De voorzitter besluit dat het de taak van elke professionele chauffeur is om klanten naar hun gewenste bestemming te brengen binnen de bebouwde kom en op verharde wegen, maar niet naar plaatsen die een gevaar voor de chauffeur kunnen vormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team