Zoeken

Taxichauffeurs in Marokko boos over lage tarieven

2 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

In Casablanca hebben taxichauffeurs en eigenaren van taxivergunningen geprotesteerd tegen de huidige tarieven, die volgens hen niet meer van deze tijd zijn. Ze klagen over de gestegen brandstofprijzen, oneerlijke concurrentie van apps als Uber en Bolt, en vertraagde betaling van subsidies.

De taxisector is ontevreden over de tarieven die al meer dan twintig jaar gelden voor taxivervoer binnen de stad. Ondanks de gestegen brandstofprijzen en de concurrentie van andere vormen van vervoer, zijn de tarieven niet aangepast. Volgens de chauffeurs kunnen ze hierdoor niet optimaal werken. Ze eisen een herziening van de tarieven op basis van de taximeter, meldt Maroc Diplomatique.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeurs weigeren te betalen bij weigering klanten

Tijdens de protesten uitten de chauffeurs ook hun ongenoegen over de vertraagde betaling van subsidies. Sommigen zeggen dat ze al vijf maanden op hun geld wachten. Dit zorgt voor financiële problemen, zeker in combinatie met de hoge kosten voor levensonderhoud. Ook de slechte staat van de infrastructuur is een doorn in het oog van de chauffeurs. Door de slechte wegen moeten ze vaker reparaties aan hun taxi’s laten uitvoeren, wat extra kosten met zich meebrengt.

Lees ook: Taxichauffeurs Nador vrezen voor meer problemen met klanten

Tot slot klagen de taxichauffeurs over de felle concurrentie van andere vormen van openbaar vervoer, zoals bussen en trams. Om dit probleem op te lossen, willen ze dat de autoriteiten taxi’s integreren in het algemene stedelijke vervoerssysteem van Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team