7 oktober 2020 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland
De politierechtbank van Brussel heeft een bestuurder die verantwoordelijk is voor een dodelijk ongeval op 2 februari jl., tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ook moet hij een omvangrijke boete betalen.
Youssef C. kreeg een gevangenisstraf van vier jaar, een boete van 24.000 euro en een levenslang rijverbod. Het voertuig van de verdachte raakte een 51-jarige voetganger die overleed en een passagier die ernstig gewond raakte. De 30-jarige bestuurder reed volgens experts met een snelheid van 125 km/uur, meldt La Dernière Heure.
Het ongeval vond plaats rond 05:05 uur. De chauffeur reed met hoge snelheid over de Charles Woestelaan, op weg naar het Philippe Werrieplein, in Jette. Hij kwam terug van een avondje stappen in een discotheek met een vriend. Volgens beelden van bewakingscamera’s raakte het 51-jarige slachtoffer de voorruit en werd hij daarna door de lucht geslingerd. Het voertuig had ondertussen de middenberm geraakt en kwam, over de tramrails heen, aan de andere kant van het Werrieplein terecht.
Youssef had de plaats van het ongeval verlaten voordat hij zich om 11:30 uur bij de politie meldde. Hij zei dat hij het lichaam van de voetganger niet had gezien, maar de rechtbank hecht weinig waarde aan dit argument. Bovendien had het onderzoek uitgewezen dat de verdachte cocaïne had gebruikt en dat hij vlak voor het ongeval 125 km/uur reed. De dertiger was eerder al veroordeeld voor te snel rijden.
Spanje weigert uitlevering gezochte crimineel aan Marokko
Marokko exporteert auto’s naar ruim 70 landen
Jongeman gedood door bliksem in Tanger
VS stuurt ondernemers naar Marokko om export te vergroten
Leerling doodgestoken bij school in Tanger
Geen Marokkaanse olijfolie in wereldtop 100
Geld Marokkaanse diaspora boost banken, maar niet de economie
Marokkaanse diaspora levert grote bijdrage, maar voelt zich uitgesloten
Marokko zoekt naar talent bij Marokkaanse diaspora
Tarifa-Tanger: elektrische veerboten voor Marokkaanse diaspora
Marokkanen in buitenland moeten rechtsomkeer maken
"Ik heb de koning geschreven om niet op straat te belanden": noodkreet Marokkaans gezin in Antwerpen
Overheidssteun voor woning populair bij Marokkaanse diaspora
Ministers naar Europa om Marokkaanse diaspora te overtuigen