Zoeken

Zomerse hitte zet voedselveiligheid in Marokko onder druk

16 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

Hanane Atarguine, parlementslid van de PAM-partij, heeft de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken opgeroepen om strengere controles in te voeren in restaurants en fastfoodketens. Dit naar aanleiding van een reeks voedselvergiftigingen in verschillende Marokkaanse steden, die in sommige gevallen zelfs dodelijke slachtoffers hebben geëist.

Het parlementslid benadrukt in haar schriftelijke vraag aan minister Abdelouafi Laftit dat de populariteit van restaurants en fastfoodketens de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Met name tijdens de zomermaanden, wanneer de temperaturen stijgen, vormen hygiëne en voedselveiligheid grote uitdagingen voor deze sector.

Lees ook: Massale voedselvergiftiging in fastfoodrestaurant in Martil

"De recente gevallen van acute voedselvergiftiging roepen vragen op over de naleving van hygiëne- en veiligheidsnormen door restaurants en fastfoodketens, en over de effectiviteit van controles door de bevoegde autoriteiten," aldus Hanane Atarguine. Ze dringt aan op "dringende maatregelen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen en de voedselveiligheid te verbeteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team