Zoeken

Massale voedselvergiftiging in Tiznit: snackbar gesloten, onderzoek gestart

1 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

In de stad Tiznit zijn 36 mensen ziek geworden na het eten bij een snackbar op het El Mechouar-plein. De zaak is gesloten en er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de vergiftiging.

Enkele dagen na het incident liggen 17 slachtoffers nog steeds in het regionale ziekenhuis van Tiznit, terwijl één persoon is overgebracht naar het Hassan II-ziekenhuis in Agadir voor verdere behandeling. De overige 18 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Alle slachtoffers hadden last van symptomen als misselijkheid, overgeven en buikpijn.

Lees ook: Marrakech: psychose na fatale voedselvergiftigingen

Na de melding van de voedselvergiftiging sloten de lokale autoriteiten de snackbar. Een voorlopig onderzoek wijst op mogelijke problemen met de voedselbewaring of het niet naleven van hygiëne- en voedselveiligheidsnormen.

Lees ook: Marrakech: grootschalige sluitingsoperatie fastfoodrestaurants

Ahmed Biyoud, voorzitter van de consumentenvereniging "Avec les consommateurs", uitte zijn zorgen over de toename van voedselvergiftigingen in Marokko. Hij benadrukte de noodzaak van strengere controles en sancties voor restaurants en cafés die zich niet aan de regels houden, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de vraag naar eten en drinken toeneemt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team