Zoeken

Celstraf geëist tegen Antwerpse Marokkaan voor wurgpoging met doucheslang

2 juli 2024 - 15:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie in Antwerpen heeft vier jaar cel en een boete van 1600 euro geëist tegen een 54-jarige man van Marokkaanse afkomst, die ervan wordt beschuldigd vorig jaar zijn vrouw te hebben willen wurgen met een doucheslang.

De ruzie die uitmondde in de wurgpoging vond plaats op 7 december vorig jaar. De man zou zijn vrouw hebben geslagen, naar de badkamer hebben gesleurd en haar tegen de muur hebben geduwd. Hij probeerde haar te wurgen met haar hoofddoek, zijn handen en uiteindelijk met de doucheslang. De vrouw wist te ontsnappen toen hij een mes ging halen.

Lees ook: Nador: levenslang voor moord op vrouw en kinderen in Frankrijk

Volgens de advocate van het slachtoffer heeft het gezin jarenlang onder het gewelddadige bewind van de man geleden. Sinds hun verhuizing van Marokko naar België in 2016 mocht de vrouw het huis maar drie keer verlaten en was het haar verboden Nederlands te leren.

De man zou ook verbaal en fysiek geweld hebben gebruikt tegen zijn kinderen. De dochters zouden hebben verklaard dat ze nooit anders hebben gekend en zich vaak verstopten als hun vader boos werd. Een zoon zou met een riem zijn geslagen en een dochter zou zijn bedreigd met de dood als ze geen hoofddoek zou dragen.

Lees ook: Marokkaanse verdacht van moord op echtgenoot in Frankrijk

De advocaat van de verdachte stelt dat het woord tegen woord is en dat de dochters partij kiezen voor hun moeder. Hij pleit voor een straf met voorwaarden, mocht de rechtbank de feiten bewezen achten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team